ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

 

 

Οι εξετάσεις της ενότητας θα γίνουν κανονικά στο προκαθορισμένο χρονικό διάστημα (29/7-6/8). Η επαναληπτική εξέταση θα γίνει στο διάστημα 1/9-3/9. Αν κάποιος αποτύχει στην πρώτη εξέταση ή δεν προσέλθει καθόλου σε αυτήν, τότε μπορεί να έλθει στην εξέταση του Σεπτεμβρίου. Αν κάποιος δεν καταφέρει να περάσει σε καμία από τις δύο εξεταστικές περιόδους, τότε εάν ανήκει στην κατηγορία αυτών που υποχρεούνται, ή απλά θέλει να ολοκληρώσει την ενότητα, θα πρέπει να την δηλώσει εκ νέου και να προσέλθει την επόμενη χρονιά, μόνο για την τελική εξέταση (χωρίς εργασίες) όπως ακριβώς και στις άλλες ενότητες. Εξετάσεις θα γίνουν την επόμενη χρονιά, ανεξάρτητα από το αν θα υπάρχουν ή όχι εργαστηριακά τμήματα το ακαδημαϊκό έτος 2006-2007.

 

 

Με βάση την απόφαση της ΔΕ του ΕΑΠ, “για όσους φοιτητές εισήχθησαν πριν το ακαδημαϊκό έτος 2005-2006 η παραπάνω Ενότητα δεν είναι υποχρεωτική για όσο χρόνο ισχύει η διάρθρωση του προγράμματος σπουδών του έτους εισαγωγής τους, δηλαδή τα 6 χρόνια, αλλά όσοι το επιθυμούν μπορούν να την παρακολουθήσουν”.

 

Αυτό σημαίνει ότι εκτός αυτών που έχουν εγγραφεί από το έτος 2005 και μετά, η ενότητα είναι επίσης υποχρεωτική για όσους:

 

§         έχουν εγγραφεί το ακαδ. έτος 2000-2001 και δεν έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους μέχρι και το ακαδ. έτος 2005-2006.

§         έχουν εγγραφεί το ακαδ. έτος 2001-2002 και δεν έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους μέχρι και το ακαδ. έτος 2006-2007.

§         έχουν εγγραφεί το ακαδ. έτος 2002-2003 και δεν έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους μέχρι και το ακαδ. έτος 2007-2008.

§         έχουν εγγραφεί το ακαδ. έτος 2003-2004 και δεν έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους μέχρι και το ακαδ. έτος 2008-2009.

§         έχουν εγγραφεί το ακαδ. έτος 2004-2005 και δεν έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους μέχρι και το ακαδ. έτος 2009-2010.

 

 

Η Εργαστηριακή Ενότητα θα συνυπολογισθεί στο πτυχίο σας ως ένας 13ος βαθμός. Αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η ενότητα μπορεί να είναι μια από τις 12 Θεματικές που απαιτούνται για την απόκτηση πτυχίου. Η ενότητα δημιουργήθηκε ως Εργαστηριακή και βασίζεται στη θεωρία που έχει διδαχθεί σε προηγούμενη ΘΕ, για αυτό άλλωστε και δεν υπάρχει παραβίαση του κανονισμού όταν δηλωθεί ακόμα και με 3 ΘΕ του Προγράμματος Σπουδών.

 

 

Σε κανένα Πτυχίο κανενός Πανεπιστημίου δεν γράφεται ο προσδιορισμός software ή hardware, συνεπώς ούτε και στο δικό μας. Ο τύπος και οι γνώσεις προσδιορίζονται από το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών (curriculum). Οι γνώσεις σας όμως στο συγκεκριμένο θέμα, θα πιστοποιούνται με τρόπο αναμφισβήτητο τόσο από την αναγραφή της Εργαστηριακής Ενότητας στην Αναλυτική Βαθμολογία σας, όσο και από το επιπλέον Πιστοποιητικό που θα λάβετε. Το πρώτο θα χρειαστεί άμεσα σε όσους/ες θελήσουν να συνεχίσουν σε μεταπτυχιακό επίπεδο ή να δουλέψουν σε χώρους που ασχολούνται με hardware. Το δεύτερο φαίνεται ότι θα χρειαστεί στο μέλλον για το ΑΣΕΠ. (Σχετικές επαφές με το ΑΣΕΠ είναι σε εξέλιξη).